Skriv ut den här sidan

Besöksavgifter

De här priserna gäller på alla landstingsdrivna vårdcentraler i Stockholms län.

Avgifter vuxen

  • Läkarbesök: 200 kronor
  • Sköterskebesök: 100 kronor
  • Recept: 0 kronor
  • Kurator/psykoterapeut: 100 kronor

Avgifter barn upp till 18 år

Läkar- och sköterskebesök för barn upp till 18 år är avgiftsfria.

Högkostnadsskydd och Frikort

Nu kan du som är patient hos oss få elektroniskt högkostnadsskydd och frikort. Det innebär att du slipper att samla stämplar i remsan för högkostnadsskydd.

När du kommit upp i 1 100 kronor inom ett år från det första besöket så får du ett elektroniskt frikort.

Avgifter vid uteblivet besök

Du måste avboka din tid senast 24 timmar före bokat besök, annars får du betala patientavgiften. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller 85 år och äldre.

Bedrägeriförsök

Det har hänt att patienter har utsatts för försök till bedrägeri. Observera att vi aldrig uppmanar någon att sätta in pengar för läkemedel eller behandling på ett bankkonto. Får du en räkning från vården sker det alltid via pappersfaktura och är du osäker bör du kontakta din vårdgivare.

Så här skyddar du dig

Säg att du vill ringa tillbaka och be om namn och telefonnummer till den som ringt dig. Ring sedan upp din vårdcentral och kontrollera om samtalet verkligen kom från någon hos dem. Visar det sig vara ett försök till bedrägeri uppmanar vi dig att göra en polisanmälan.

Elektroniskt frikort

Du som är patient hos oss får elektroniskt högkostnadsskydd och frikort. Det innebär att du slipper att samla stämplar i remsan för högkostnadsskydd.

Istället registreras det elektroniskt, på samma sätt som apotekens system idag håller reda på högkostnadsskyddet för dina receptbelagda läkemedel.